Nooit meer moe wakker worden?

Op basis van uw slaapgedrag, klachten en matras vinden we de beste oplossing voor uw slaapproblemen.

Ja! Ik wil de gratis matrascheck
 • Gratis advies van een slaapspecialist
 • Uitgebreide slaap analyse
 • Inzicht in het perfecte matras voor u
 • 100 dagen proefslapen

Eerste hulp bij een doorgezakt matras

Een matras dat goed aansluit bij uw lichaam is van groot belang voor een goede nachtrust. Na verloop van tijd kan in een matras echter kuilvorming ontstaan en is het tijd om uw doorgezakte matras te vervangen. In dit artikel vertellen we u hier meer over.

Hoe herkent u een doorgezakt matras?

Wanneer een matras verouderd, is het heel normaal dat deze op bepaalde plekken doorzakt. Dit noemen we contourvorming. Een klein beetje contourvorming is niet erg, het matras vormt zich dan zelfs beter naar uw lichaam. Te veel contourvorming is echter niet goed, en kan zelfs lichamelijk klachten tot gevolg hebben. U herkent een doorgezakt matras aan de volgende punten:

 • Wanneer u slaapt op een doorgezakt matras ontstaat er spanning in uw rug
 • U wordt niet fit wakker wanneer u heeft geslapen op een doorgezakt matras
 • Er ontstaat een diepe kuil in uw matras waar u deels in wegzakt
 • Deze kuil is duidelijk te zien wanneer u niet op het matras ligt

Zo komt u erachter of uw matras is doorgezakt

Weet u niet zeker of uw matras is doorgezakt? Oefen dan met uw beide handen druk uit op uw matras. Met een hand duwt u op het midden van het matras, en met de andere hand op de zijkant. Voelt u een verschil in de weerstand? Dan is het matras waarschijnlijk doorgezakt. U kunt deze test het beste ‘s avonds uitvoeren, het matras heeft dan de hele dag kunnen herstellen en is op dat moment op zijn sterkst.

Vervang uw doorgezakte matras

Het is niet verstandig om lang te blijven slapen op een doorgezakt matras. Dit kan namelijk vervelende gevolgen hebben voor uw lichaam, omdat uw spieren zich niet goed kunnen ontspannen terwijl u slaapt. Mogelijke klachten die kunnen opspelen zijn:

 • Hoofdpijn wanneer u opstaat
 • Tintelende handen en voeten
 • Rug- nek- en schouderpijn
 • Slapeloosheid

doorgezakt matras zorgt voor slaapproblemen

123matrasadvies helpt u aan een nieuw matras

Het is dus verstandig om uw doorgezakte matras te vervangen door een nieuw matras van hoge kwaliteit. Bij 123matrasadvies helpen wij u graag met het vinden van een matras dat precies bij u past. Wilt u graag en matrascheck door ons laten uitvoeren? Of heeft u behoefte aan meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op! Dat kan via het online contactformulier, de livechat hier op de site of door te bellen naar 026-2005105. Bij123matrasadvies helpen wij u graag aan een nieuw matras!

Hoe werkt het?

Wellicht vraagt u zich af hoe wij dat dan doen, een matras op maat aan laten sluiten bij uw lichaam en uw slaapwensen. Het antwoord is eenvoudig. Wij helpen u met een persoonlijke maatoplossing. En dat doen wij in 3 stappen:

1. AFSPRAAK PLANNEN

Wij plannen graag met u een persoonlijk gesprek in. Op die manier kunnen we alle tijd nemen om naar uw wensen te luisteren. Aan het einde van het gesprek is het duidelijk welke samenstelling van uw matras het beste past bij uw lichaam.

2. THUISADVIES

We komen bij u thuis en bespreken samen de ongemakken die u ervaart tijdens of na het slapen en natuurlijk ook eventuele slaapwensen. Wij doorlopen hiervoor een aantal stappen, zodat wij voor u het best passende matras kunnen samenstellen.

3. GOED SLAPEN

Nadat u uw samengestelde matras bij ons besteld heeft verzorgen wij de volledige levering. Uw oude matras voeren we gelijk af. Na drie maanden slapen op uw nieuwe matras, vragen wij u of het matras bevalt. Bent u niet tevreden? Dan kunt u het matras kosteloos laten aanpassen.

Wat zeggen onze klanten

Goed advies, Leuk geholpen.
We kunnen gaan genieten van onze matrassen met kussens.
Ga zo door zou ik zeggen topper