Matras reiniging tips

Wilt u liever uw matras laten reinigen?

Neem contact op
  • Gratis advies van een slaapspecialist
  • Uitgebreide slaap analyse
  • Inzicht in het perfecte matras voor u
  • 100 dagen proefslapen

Het matras reinigen

Heeft u een matras op maat van 123matrasadvies? Dat betekent dat u een goede nachtrust zeer waardeert. Onze matrassen worden immers geheel op maat gemaakt, en precies afgestemd op uw lichaam. Dan is het wel belangrijk dat u niet vergeet om het matras te reinigen! Wij geven een aantal handige tips voor het schoonhouden van uw matras.

Waarom uw matras reinigen?

Misschien vraagt u zich wel af waarom het eigenlijk nodig is om uw matras te reinigen. Gebruikt u hier immers niet beddengoed voor? Het beddengoed beschermt uw matras deels tegen vuil, maar er wordt ook nog een hoop geabsorbeerd in het matras. U verliest bovendien elke nacht zo’n 2 tot 10 dl aan vocht, dat ook in het matras trekt. Daarbij is een matras de ideale plek voor beestjes zoals huisstofmijt. Uw matras regelmatig reinigen is dus zeker nodig!

Schoon matras begint met schoon beddengoed

Zoals gezegd wordt een deel geabsorbeerd in het beddengoed. Een schoon matras begint dan ook altijd met schoon beddengoed. Was dit minstens een keer per week op 60 graden. Wanneer u een vette huid heeft loont het zich ook om het kussensloop wat vaker te vervangen. Het vuil dat zich hierin bevindt wordt namelijk direct opgenomen door de huid van uw gezicht.

Regelmatig matras stofzuigen

Om stof, vuil en huisstofmijt te verwijderen raden we aan om regelmatig uw matras te stofzuigen. Het matras stofzuigen is vooral zeer effectief tegen het verwijderen van huisstofmijt. Maak er een gewoonte van om het matras te stofzuigen wanneer u uw beddengoed afhaalt.

Vlekken verwijderen

Wilt u uw matras reinigen van vlekken? Er zijn genoeg producten op de markt waarmee u dit kunt doen. Bespaar echter wat geld door producten te gebruiken die al in uw keukenkastje staan, bijvoorbeeld:

  1. Zweetvlekken: maak de plek vochtig met water en strooi er keukenzout over. Laat het even intrekken en verwijder het vervolgens door de matras te stofzuigen.
  2. Urinevlekken: deze zijn gemakkelijk te verwijderen door een eetlepel soda toe te voegen aan een half glas warm water of azijn. Verwijder de vlek door te deppen met een doekje.
  3. Bloedvlekken: Deze zijn wat moeilijker te verwijderen wanneer ze opgedroogd zijn, dus reageer snel. Meng een scheut shampoo met een half glas warm water, en poets de vlek weg met een doekje.
Senioren gezellig in bed

Wat zeggen onze klanten

[tmls_saved id=”2386″]

Toch liever een nieuw matras?

Wij helpen u met een persoonlijke maatoplossing. En dat doen wij in 3 stappen:

1. AFSPRAAK PLANNEN

Wij plannen graag met u een persoonlijk gesprek in. Op die manier kunnen we alle tijd nemen om naar uw wensen te luisteren. Aan het einde van het gesprek is het duidelijk welke samenstelling van uw matras het beste past bij uw lichaam.

2. THUISADVIES

We komen bij u thuis en bespreken samen de ongemakken die u ervaart tijdens of na het slapen en natuurlijk ook eventuele slaapwensen. Wij doorlopen hiervoor een aantal stappen, zodat wij voor u het best passende matras kunnen samenstellen.

3. GOED SLAPEN

Nadat u uw samengestelde matras bij ons besteld heeft verzorgen wij de volledige levering. Uw oude matras voeren we gelijk af. Na drie maanden slapen op uw nieuwe matras, vragen wij u of het matras bevalt. Bent u niet tevreden? Dan kunt u het matras kosteloos laten aanpassen.

Neem contact op

We hopen dat u met deze tips om uw matras te reinigen aan de slag kunt! Wanneer uw matras alweer wat ouder is, is het wellicht voordelig om een nieuw matras aan te schaffen. Neem voor gratis en vrijblijvend advies en het kopen van een matras op maat contact op met 123matrasadvies. Bel 026-2005105 of stuur een mailtje naar info@123matrasadvies.nl.