Slaapproblemen

 • Gratis advies van een slaapspecialist
 • Uitgebreide slaap analyse
 • Inzicht in het perfecte matras voor u
 • 100 dagen proefslapen

Wat kunt u er tegen doen?

Als u een jaartje ouder wordt, dan ervaart u misschien dat goed slapen niet meer zo vanzelfsprekend is. Wanneer u ouder wordt heeft u minder slaap nodig, maar dit betekent niet dat u slechter hoeft te slapen. Slaapproblemen bij senioren komen regelmatig voor, maar worden vaak makkelijk weggewuifd. “Dat hoort bij het ouder worden” of “Neem maar een slaappil” zult u dan waarschijnlijk regelmatig horen. Maar: waarom uw slaapproblemen negeren of oplossen met pillen, terwijl er een oplossing is die veel gezonder en eenvoudiger is?

Veel voorkomende slaapproblemen

Vaak is een matras te hard, of bevat het ijzeren veren. Dit veroorzaakt druk op uw heupen en onderrug. IJzer wil altijd zo snel mogelijk weer naar boven en drukt dus tegen uw lichaam aan. U ligt niet meer lekker en zal hierdoor blijven draaien, totdat u lekker ligt. De druk blijft echter terugkomen en hierdoor kan het lang duren tot u in slaap valt. Ons matras is drukverlagend, waardoor u snel lekker ligt en dus makkelijk in slaap kan vallen.

De druk die het matras veroorzaakt blijft de hele nacht. Teveel druk bekneld uw bloedvaten, waardoor u bijvoorbeeld wakker wordt met een doof, tintelend gevoel in uw arm. Een drukverlagend matras verhelpt dit.

U hoeft niet altijd wakker te worden van de druk op uw lichaam. Wel draait u zich onbewust vaak om in uw slaap, waardoor u onrustig slaapt.

In veel gevallen ontstaat hoofdpijn vanuit de nek. Nekpijn ontstaat dan weer vaak vanuit de schouders. Door slechte ondersteuning van de matras op de schouders worden uw spieren stijf en kunt u dus hoofdpijn krijgen. Een andere oorzaak is vaak slecht ventilerend beddengoed. U krijgt het te warm, waardoor u de deken iets van u afhaalt. Uw nek, waar zich veel zweetklieren bevinden, komt bloot te liggen. Er komt tocht op uw nek, waardoor de nek stijf wordt en u hoofdpijn kunt krijgen. Een goed matras geeft de juiste ondersteuning, waardoor uw spieren soepel blijven. In combinatie met het juiste beddengoed zal wakker worden met hoofdpijn in de meeste gevallen verleden tijd zijn.

Alle voorgaande punten resulteren in een slechte nachtrust, waardoor u niet aan één stuk doorslaapt en daardoor vervolgens vaak niet prettig wakker wordt. Een goed matras geeft u bij het wakker worden een uitgeslapen gevoel.

Ervaart u slaapproblemen? Wacht niet langer en neem vrijblijvend contact op, wij helpen u graag.

Invloed van slaapproblemen op het dagelijks leven

Vaak wordt de impact van slecht slapen op het dagelijks leven onderschat. U kent het waarschijnlijk ook wel, dat vermoeide gevoel dat u heeft na een nacht slecht slapen. Maar wist u dat u zich ook vaak minder goed kan concentreren, zich minder vrolijk voelt en prikkelbaarder bent na een slechte nachtrust? Ook heeft een slechte nachtrust invloed op uw immuunsysteem, wat u vatbaarder maakt voor ziektes en infecties. Door verkeerde keuzes te maken van materialen die niet bij het lichaam passen, kan het zo zijn dat u ‘s nachts meer klachten en/of pijn hebt dan overdag. Wanneer u langdurig slecht slaapt heeft u dit allemaal misschien niet eens meer door en weet u niet meer dat het anders is geweest. Sterker nog, van de ruim 30% Nederlanders die niet goed slapen is een groot deel zich niet bewust hóe slecht ze slapen. Met alle gevolgen van dien. Een langdurig slaapprobleem kan uiteindelijk leiden tot de volgende gezondheidsklachten: 

 • Hartaanval
 • Hartfalen
 • Onregelmatige hartslag
 • Hoge bloeddruk
 • Beroerte
 • Diabetes type 2
 • Depressiviteit

Wij laten u graag ervaren hoe het is om uitgerust wakker te worden en de dag weer vol energie te kunnen beginnen. Met een matras speciaal voor u op maat gemaakt kunnen wij veel slaapproblemen voor u oplossen. Om voor u het perfecte matras samen te stellen, komen we graag bij u langs, om u vrijblijvend advies te geven. Dit doen wij altijd op een dag en tijdstip dat u het beste uitkomt